En hälsning från vår VD och grundare Dejan Basaric

Mitt namn är Dejan Basaric och jag är 30 år gammal. Jag kommer ursprungligen från forna Jugoslavien och kom till Sverige 1993. Med oss när vi flydde kriget hade vi de kläder vi hade på oss. Varken mer, varken mindre.
Att efter en sådan upplevelse få privilegiet att bygga en skola åt 264 barn går inte riktigt att beskriva. Men jag skall försöka.


Först och främst kommer man hem efter en resa som denna med en prioritetsordning som är helt omvänd. Dessutom landade vi direkt i Black Friday-hysterin och det gjorde kontrasten ännu tydligare.
Min förväntning var att komma hem med en hel del funderingar. Men att komma hem nollställd förväntade jag mig inte.

Skolan består av 3 byggnader och 8 salar. Bredvid dörren till varje sal har vi satt upp porträtt på alla som varit med och byggt. Som exempel kan vi ta byggnad 2, sal 2. Där finner ni Filips och Alexanders porträtt samt namn. Alla har vi alltså en alldeles egen skolsal på andra sidan planeten.

Att få möjligheten att bygga denna skola är fantastiskt. Att dessutom få göra detta med sina vänner och arbetskollegor är precis så som det låter, helt otroligt.

Skolans namn är Escuela Lara. Lara efter min dotter som är 5 månader gammal. Denna skola kommer hon att få i present när hon blir lite äldre. En present som förhoppningsvis nollställer henne. Precis som den nollställt oss alla som deltagit i projektet.

Jag vill återigen passa på att tacka alla som deltagit.

BD Bil i Colombia,
Viktor Basaric
Erik Sönnerfors
Elias Awadis
Sophie Lilja
Dejan Savic
Ziad Solaka
Hasan Kinali
Filip Stankovic
Alexander Nordby
Edgar Avagjan
Ayman Fatot

Vår fantastiska fotograf som vid tillfälle stod och murade med oss Binniam Eskender / Photography by Binniam BD Bil hemma i anläggningarna, Jimmy Olsén, Tove Wagner & Kristian Hillströms. Sist men inte minst Ankarstiftelsen. Ankarstiftelsen har byggt dessa skolor i flera år och över hela Colombia. De såg till att vår insats hamnade på rätt ställe vid rätt tidpunkt! Tack P-O, Börje, Daniel & Herman med personal. Kort och gott, vi ses igen! 
 Dejan Basaric
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lämna en kommentar

Om Oss

Vi på BD Bil tycker att en bilaffär ska kännas trygg och smidig.Vi hjälper dig oavsett om du ska köpa bil eller sälja bil. För oss är det självklart att våra säljare guidar dig som köpare genom hela processen för att skapa en trygg och smidig bilaffär.

sv_SESwedish