En inblick i skolan vi bygger

En vanlig dag i skolan i Riohacha, Colombia.

På morgonen tar sig eleverna till skolan. Inte så långt från skolan ser man deras hem. Ett väldigt trångbott levnadssätt, hemmen består oftast av endast ett rum och en familj kan ha upp till tio barn.

Som vilken skola som helst, förs lektionerna av en lärare som håller god disciplin och elever som lyssnar och tar in all ny kunskap.

Under rasten tar de flesta eleverna ut sina bänkar ut på skolgården och sätter sig och njuter av solen. De sitter och tittar på oss medan vi bygger de byggnaderna som återstår, de brukar ropa och heja på oss. En rejäl motivationshöjare vill vi tillägga!

Åldern på skolan varierar mellan 4-15 år. Alltså förskoleklass upp till årskurs nio.

Precis som vilken skola som helst så är fotboll en favorit hos eleverna. Vi tyckte då att det var passande att bygga en fotbollsplan åt dem med mål, så de faktiskt får en så god fotbollsuppevelse som vilka ungdomar som helst. Nu hämtar man bara bollen om man missar!

Efter skolan stannar många kvar och tittar på oss när vi bygger. Elever från andra skolor kommer också för att titta på oss, man kan se det genom de olika skoluniformerna barnen bär. De brukar komma förbi och hälsa på oss så fort de får chansen.

Dagarna för oss som byggare är alltid intensiva, det krävs mycket arbete per dag för att hålla oss till tidsschemat. Motivationen är på topp konstant, och det är mycket tack vare dessa fantastiska elever, som stöttar och hejar på oss på vägen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lämna en kommentar

Om Oss

Vi på BD Bil tycker att en bilaffär ska kännas trygg och smidig.Vi hjälper dig oavsett om du ska köpa bil eller sälja bil. För oss är det självklart att våra säljare guidar dig som köpare genom hela processen för att skapa en trygg och smidig bilaffär.

sv_SESwedish