Vuoden nuori yrittäjä 2016

Mats Gustavsson, VD och en av grundarna av företaget Microdata Telecom Innovation Stockholm AB på Enhagsslingan 5 i Enhagen, blev Årets Företagare i Täby 2016. Dejan Basaric, VD och ägare av företaget BD Stockholm Bil AB på Tillverkarvägen 13 i Arninge, blev Årets Unga Företagare i Täby 2016.

Bägge tog emot sin utmärkelse på föreningen Företagarna Täby-Österåkers affärslunch den 28 april på Såstaholm Hotell & Konferens i Täby. I lunchen deltog cirka 100 företrädare för företagen och de båda kommunerna. Av juryns motivering framgår att Microdata Telecom utvecklar och säljer antenn-nära produkter till den globala telekomindustrin. Med företagets produkter kan operatörer världen över förbättra täckning, kapacitet och kvalitet i de mobila näten. Microdata Telecom grundades 1981 och var tidigare verksamt inom försvarselektronik. År 2007 gjordes en nysatsning med fokus på telekomprodukter. Företaget har sedan dessa haft ”en fenomenal utveckling med en omsättning på 255 miljoner kronor 2015″.

Den andra pristagaren, 28-årige Dejan Basaric, som utsågs av styrelsen för Företagarna Täby-Österåker, har på cirka två år ”lyckats utveckla sitt företag och företagande till en riktig framgångssaga – dubblat företagets omsättning och resultat utan att tumma ett enda uns på levererad service och kvalitet till kund”. Årets Företagare utses i de flesta av landets kommuner sedan 1985 av näringslivsorganisationen Företagarna. Av dessa utses sedan en Årets Företagare i varje region/län, som kvalificeras direkt till finalen för Årets Företagare i Sverige.

Årets Företagare kan den företagare bli som har utfört en prestation utöver det vanliga och som genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare. Företagarna är Sveriges största företagarorganisation. Den representerar, enligt egen uppgift, 70 000 företagare varav cirka 50 000 är direktanslutna medlemmar och cirka 20 000 är anslutna via branschförbund.

Årets Unga Företagare i Täby, den 28-årige Dejan Basaric (som ”ung företagare” ska man vara under 30 år), ses här med diplom och blommor vid prisutdelningen på Såstaholm den 28 april 2016. Från vänster står Täby kommuns näringslivschef Leif Eriksson, kommunalrådet och ordföranden i Utskottet för arbetsmarknad och näringsliv (UAN) Camilla Brodin (KD), pristagaren Dejan Barasic och Företagarna Täby-Österåkers ordförande Annika Holst.

På Företagarna Täby-Österåkers affärslunch den 28 april överlämnades även utmärkelser till Årets Företagare i Österåker och Årets Unga Företagare i Österåker. Läs om detta i den regionala webbtidningen Stockholms Varjehanda på www.stockholmsvarjehanda.se.

Facebook
viserrys
LinkedIn

Jätä kommentti

Tietoa meistä

BD Carilla mielestämme autoliikkeen tulisi tuntea olonsa turvalliseksi ja joustavaksi.Autamme sinua, haluatko ostaa auton tai myydä auton. Meille on itsestään selvää, että myyjämme opastavat sinua ostajana turvallisen ja joustavan autokaupan luomisprosessin aikana.

Strangnas

Gesällvägen 4
645 41 Strängnäs
Puhelin: 08-410 100 34
Sähköposti: strangnas@bdbil.se

Ma – pe 9–19
La - su 10–16

Täby

Valmistajan polku 13
187 66 Arninge
Puhelin: 08-410 100 34
Sähköposti: taby@bdbil.se

Ma – pe 9–19
La - su 10–16

Lue tietosuojakäytäntömme täällä.

Bd Tukholma Bil AB | Kaikki oikeudet pidätetään

Powered by

VOIMASSA

fiFinnish
sv_SESwedish fiFinnish