Inför skolbygget: fakta om resmålet - BD Bil

Inför skolbygget: fakta om resmålet

Inför vår resa har flera av BD Bils anställda som ska vara med och bygga en skola fått frågor om själva platsen som skolan ska byggas i. Folk har velat veta lite mer om hur läget är på plats och lite mer fakta om destinationen. Något vi ska besvara idag.

Staden Riohacha med sina fina stränder, fantastiska färgglada klassiska arkitektur och vackra solupp- och nedgångar gör det till en jättefin stad att besöka i Colombias kust. Riohacha sitter på väldigt mycket historia och är en jättefin stad att besöka med sina klassiska monument.

Tyvärr lider staden Riohacha och La Guajira regionen som Riohacha är huvudstad av, av stor fattigdom i nuläget. Några av de utsatta är bl.a. inhemska etniska Wayuu befolkningen som främst är bosatta i Amazonasområdet i La Guajira, de har fått lida av utpräglad fattigdom under en längre period. Något som Colombianska regeringen nu vill satsa på att lösa och hjälpa befolkningen på plats med bl.a. utbildnings-, arbets- och bosättningsmöjligheter i städerna och över regionen.

Med hjälp av externa parter som välgörenhetsorganisationer och företag som satsar på välgörenhet kan Riohacha och La Guajira regionen snabbt komma tillbaka på fötterna. Detta är en av anledningarna till varför vi har valt Riohacha som ett av BD Bils resmål och platser för välgörenhetsarbete och byggnation av en ny grundskola.

Tack vare introduktion av Ankarstiftelsen har vi blivit uppmärksammade om detta och vill vara delaktiga i uppbyggnationen av näringslivet och utvecklingen på plats.

Klicka här för att läsa mer om Ankarstiftelsen!

Lite snabbfakta om Riohacha, Colombia:

  • Area: 3 120 kvm
  • Grundat: 1545
  • Befolkning: 150 549 (2012)
  • Huvudstaden av själva regionen La Guajira i norra Colombia
  • Sevärdheter: Fantastisk natur, stränder, arkitektur och god mat.
  • 53,3% fattigdom i La Guajira regionen (2015)
Facebook
Twitter
LinkedIn

Lämna en kommentar

Om Oss

Vi på BD Bil tycker att en bilaffär ska kännas trygg och smidig.Vi hjälper dig oavsett om du ska köpa bil eller sälja bil. För oss är det självklart att våra säljare guidar dig som köpare genom hela processen för att skapa en trygg och smidig bilaffär.

Strängnäs

Gesällvägen 4
645 41 Strängnäs
Tel: 08-410 100 34
E-post: strangnas@bdbil.se

Mån – Fred 09:00 – 19:00
Lör – Sön 10:00 – 16:00

Täby

Tillverkarvägen 13
187 66 Arninge
Tel: 08-410 100 34
E-post: taby@bdbil.se

Mån – Fred 09:00 – 19:00
Lör – Sön 10:00 – 16:00

Läs vår integritetspolicy här.

Bd Stockholm Bil AB | All rights reserved

Powered by

POWERED BY

sv_SESwedish
fiFinnish sv_SESwedish