Intervju med BD Bils Regionchef Erik Sönnerfors

Vi har valt att intervjua en del personer på bolaget där de får berätta lite om vad de gör på BD Bil. Dagens intervju är med bolagets Regionchef Erik Sönnerfors. Erik är en av de första anställda på BD Bil och en bidragande faktor till bolagets tillväxt. Läs intervjun med Erik nedan.

Vad gör du på BD Bil?

  • Jag ansvarar för hela verksamheten, jobbar som Regionchef och har då hand om båda våra verksamheter. Fokus på försäljning, måluppsättning, budgetering och personal. 

När började du på BD Bil och hur var det då?

  • Jag började på BD Bil 2014 och då var det inte som nu, säger Erik med skrattet i halsen. Då var det i en lokal på 250 kvm, vi hade sex bilar inomhus, som var mer eller mindre på varandra, resten utomhus. Bilarna var inte på samma prisnivå som vi har idag, prisklassen var betydligt lägre på den tiden, snittpriset var på ca. 50.000 kr. Vi ägde kanske fem bilar själva, resten var uppdragsförsäljning. Totalt sett kunde vi ha som mest 30-35 bilar på den ytan vi ägde. En mindre glamourös tid så att säga, men verkligen värt arbetet, säger Erik med ett leende på läpparna.

“Jag kan säga att bara på ett år har vi tredubblat både omsättning och personal, så tanken är att vi ständigt ska fortsätta växa, utan stopp.”

Var ser du BD Bil om 10 år?

  • Om 10 år är vi en marknadsledande aktör inom bilbranschen. Vi har betydligt fler bilar till salu och är en större organisation. Jag ser inte bara BD Bil som en bilhandlare i framtiden, utan jag ser fler affärsområden som dyker upp under bolagets utveckling. Jag kan säga att bara på ett år har vi tredubblat både omsättning och personal, så tanken är att vi ständigt ska fortsätta växa, utan stopp.

Vad hade du velat göra på BD Bil som inte är relaterat till bilhandel?

  • Jag är övertygad om att BD Bil kommer fortsätta med flera former av välgörenhetsprojekt, både i näringslivet och i rent välgörenhetssyfte. Och affärsmässigt vill jag att vi kliver in i andra branscher som inte liknar vårt eget för att hitta synergier och samarbeten. Vi vill sälja mer än bara bilar i alla fall.

“Arbetsplatsen kan egentligen sammanfattas med ett ord: Gemenskap.”

Vad är det bästa med denna arbetsplats?

  • Arbetsplatsen kan egentligen sammanfattas med ett ord: Gemenskap. Vi har otroligt kul på arbetsplatsen. Jag skulle aldrig se mig någon annanstans faktiskt.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lämna en kommentar

Om Oss

Vi på BD Bil tycker att en bilaffär ska kännas trygg och smidig.Vi hjälper dig oavsett om du ska köpa bil eller sälja bil. För oss är det självklart att våra säljare guidar dig som köpare genom hela processen för att skapa en trygg och smidig bilaffär.

sv_SESwedish